Riga er Latvias hovedstad og det geografiske sentrum av de baltiske statene. Byen ligger ved elven Daugava ikke langt fra Rigaian Bay. I det 14. og 15. århundre Riga var en av de viktigste handelsstedene i Hansaforbundet og ble gitt spesielle rettigheter for å transportere varer til Østen. Fortsatt i dag er Riga veldig attraktivt når det gjelder å forretningsmuligheter og aktiviteter. Videre er det et viktig transport knutepunkt med en havn, den internasjonale flyplassen og et utbygd veinett og jernbanenettverk.
Spesielt den gamle havnebyen er kjent for sine art nouveau-bygninger, generøse konstruksjoner og et godt bevart sentrum. Det er høyt utviklet i sitt utdanningssystem og har en stor kulturell verdi og kan derfor ses på som ryggraden i Latvias økonomi så vel som det største senter for utdanning og vitenskap. Hvert år finner tallrike utstillinger, konferanser og kulturelle arrangementer sted i Riga og bidrar til byens internasjonale renommé.

Landkode er 371

Om Riga

Q. Hvor stor er Riga?
A. 
Riga ligger ved elven Daugava og dekker et areal på over 307 kvadratkilometer.

Q. Hvor mange mennesker bor det?
A. Denne byen ved Østersjøen er hjem for mer enn 722 000 mennesker.

Q. Hva er språk og valuta?
A. I Riga snakker folk latvisk. Engelsk og russisk er også utbredt. Den latviske valutaen er Lat (LS), som kan deles inn i 100 santims.

Ting å se

Q. Fortell meg om en av Rigas største attraksjoner?
A. Selv om den ligger utenfor selve byen, er Bob Track i Sigulda på av Rigas mest populære attraksjoner.

Q. Hva er så bra med det?
A. 
Hva er ikke å elske om en fart ned 1420 meter med islagt bane på over 100 km / t? Grupper på tre rusher nedover banen ledsaget av en bob-ekspert. Hvis den hjertestoppende, adrenalinpumpende erfaringinen ikke er nok, kan du også prøve ut frosken, hvor du navigerer en løype på magen mens du ser isen suse forbi.

Q. Alt annet som ikke bør gå glipp?
A. Masse! Riga har mange flotte ting å se og gjøre. Disse inkluderer St. Peter-kirken og tårnet i Old Town. Ta en kort heisetur opp til tårnets visningsplattform og når du går utenfor vil du kunne se forbløffende utsikt over gamlebyen, Central Market, elven Daugava og mye mer. Kirkens interiør er ganske imponerende i seg selv.

Sørg for å sjekke ut det latviske National Museum of Fine Art i Kr. Valdemara. Dette imponerende galleriet er plassert i en bygning fra det tidlige 20. århundret som ble målbevisst bygget for å tjene som et kunstmuseum. Her vil du se over 52 000 malerier og skulpturer av latviske, baltiske og russiske kunstnere.

Hvis du tar en tur utenfor sentrum bør du besøke det latviske Etnografisk Open-Air Museum nær innsjøen Yugla. Det tar ca 15 minutter med taxi, og museet er vel verdt turen. Fra hjemmene til fiskere, keramikere og bønder til dyre boliger og religiøse strukturer, er dette friluftsmuseum hjem til rundt 118 forskjellige bygninger brakt hit fra hele Lativa. Spredt over 80 hektar med vakkert landskap, kan du bare vandre rundt og nyte den naturlige skjønnheten mens du lærer om det latvisk livet i gamle dager.

Q. I gjennomsnitt hvor mye koster det å komme inn i Rigas beste museer?
A. 
De fleste av Rigas museer krever en påmeldingsavgift. Imidlertid bør det bemerkes at du kan besøke det latviske Museum of Yrke gratis. Dette museet ble grunnlagt i 1993 og det ser 100 000 besøkende hvert år. Der er årene mellom 1940 og 1991 da Latvia ble okkupert av to forskjellige regimer registrert. Utstillinger inkluderer klær, våpen, dokumenter, bøker, fotografier, rikt utskårne sjakksett, musikkinstrumenter, leker og selv hår, alle forteller historien om denne okkupasjonen og menneskene det påvirket.

Q. Etter all kulturen, vil jeg besøke butikkene. Hvor skal jeg gå?
A. 
Du vil finne noen gode kjøpesentre i sentrum. Disse inkluderer Origo, Galerija Centrs og varemagasinet Stockmann. Gjennom alle disse fleretasjes sentrene er det en utmerket miks av lokale og internasjonale merkevarer, samt et bredt utvalg av produkter.

Gå ut

Spørsmål: Hvor finner man de fleste av barene?
A. Det er mange flotte barer og klubber spredt over hele byen. For den største konsentrasjonen av førsteklasses steder, dra til Rigas gamleby-område.

Spørsmål: Trenger jeg å ta ID med meg når jeg går ut?
A. 
Som de fleste land, er det best å bære noen form for ID med deg, som f.eks en kopi av passet ditt. Men, du vil sannsynligvis ikke bli spurt om det her.

Q. Hvor ville du anbefale?
A. Opp i 26. etasje på Reval Hotel Latvija på Elizabetes finner du Skyline Bar. Her kan du nippe til en cocktail mens du nyter fantastisk utsikt over Riga. Hvis du kan, prøv og få en av vindussetene i skumringen, der du kan nippe til en drink og se Riga lyser opp under deg. Sørg også for å sjekke ut badene, hvor du vil kunne se noe av den beste utsikten over gamlebyen.

For noe litt annerledes, ta en drink i en Mad House på Kalku. Et steinkast fra Freedom Monument, det har både en topp beliggenhet og en flott atmosfære. Inne finner du en eklektisk miks av kitschy design. Den boder til venstre når du går i minner om rom, og man har en veldig kul faux-vindu komplett med gardiner og en bybildet like utenfor. Over på den andre siden av den betydelige bar-øya kan du slappe av på en av de mange bordene med en drink. Det er et dansegulv inne i lokalet, og stedet kan bli ganske fullpakket med mennesker som rister løs til danselåter.

En av Gamlebyens favoritter, er Cuba Café en bohem bar med en kjølig atmosfære og god drinkmeny. Populær blant et yngre publikum, lever denne baren opp til navnet sitt med mange cubanske ting strødd rundt, samt livlig cubansk musikk skrudd høyt opp på barens imponerende lydanlegg.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
A. 
Før du bestiller en drink i Rigas barer, spør hva totalprisen, inkludert tips, av valget vil bli. På den måten vil du kunne unngå steder som prøver å belaste de besøkende mer.

Q. Er det noe å gjøre som ikke inkluderer alkohol?
A. Selvfølgelig! Sammen med en rekke flotte steder med levende musikk, kan Riga også skryte av imponerende Kino Riga, som ligger på Elizabetes. Før du ser innsiden av teatret, sørg for å sjekke ut det fantastiske kunstverket utenfor bygningen. I stedet for standard filmplakater, her vil du se håndmalte versjoner av disse annonsene. Inne matcher den stilige innredningen de arty og indie filmene som blir vist.

Spise ute

Q. Er det dyrt å spise ute i Riga?
A. Det er det ikke. Faktisk vil du bli overrasket over hvor mye du får for din Lat her. Rimelige tre retters måltider er ikke vanskelig å komme med, og du vil også se en rekke steder ha gode spesialretter til lunsj.

Q. Hvor er det beste utvalget av restauranter i byen?
A. Gjennom Old Town, samt i Art Nouveau distriktet rundt Elizabetes street, finner du et bredt utvalg av spisesteder.

Q. Er internasjonal kokekunst godt representert?
A. Dét er det! Fra italienske pastaretter til amerikansk stil burgere, vil du ikke ha et problem å finne steder i Riga som serverer internasjonale retter.

Q. Eventuelle steder du vil anbefale?
A. Ta en kort trikketur ut til LIDO Recreation Centre på Krasta. Spredd over tre etasjer, er det et godt valg hvis du ønsker å prøve ut tradisjonell latvisk mat uten å blakke deg. Du kan velge mellom over 500 forskjellige retter som utgjør bugnende en buffet. Tradisjonelle retter som grå erter, sammen med mange andre latviske tilbud, kan alle prøves.

Et annet godt alternativ er K| I |D* på Pulkveza Brieza iela. Fra sitt funky interiør, som har et åpent kjøkken med en velfylt salatbar, til sitt vennlige personale, er dette stedet absolutt verdt et besøk. Pasta, salater, kjøtt-og fiskeretter og mye mer er på menyen her.

Charlestons eller Čarlstons på Blaumaņa er et flott sted for lunsj. De tilbyr supper og salater til en bra pris, samt store og deilige pizzaer. Du vil ikke vente lenge på maten, men hvis du er utålmodig og du sitter i den fremre delen av restauranten, kan du holde deg underholdt ved å lage dine egne kunstverk på brune papirduker med tegnesaker gitt på hvert bord.

Q. Hva ganger gjøre restauranter i nærheten?
A. De fleste restaurantene i Riga har åpent til minst 23:00, med mange andre som serverer mat til de små timer på morgenen.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
A. For de beste ferske råvarer, samt et stort utvalg av velsmakende bakverk og kaker, sjekk ut Centrāltirgus eller Central Market. Dette omfattende markedet åpnet i 1930 og ligger inne i gamle zeppeliner. Leverandører tilbyr et stort utvalg av mat fra fersk fisk til tørket frukt.

Transport

Q. Hvor mange forskjellige typer kollektivtransport er det i Riga?
A. Riga har en rekke ulike former for offentlig transport. Disse inkluderer trikker og trolleybusser. Trikkene kjører på 11 ruter over hele byen, mens trolleybuss-nettverket omfatter 20 ruter. Tjenester opererer daglig 05:30-23:30. Når du går inn i en trikk, kan du få en billett fra sjåføren. Men en elektronisk smartkort-systemet er også på trappene.

Q. Må jeg bruke offentlig transport i det hele tatt?
A. Vel, selv om et stort antall attraksjoner er konsentrert rundt Rigas Vecriga (gamlebyen) området og kan nås til fots, må du bruke offentlig transport under oppholdet ditt, spesielt hvis du ønsker å besøke noen av de populære stedene utenfor sentrum.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
A. Taxier er en rask og relativt billig måte å komme rundt Riga og kan finnes over hele byen. Når du hopper på, sørg for å spørre sjåføren den omtrentlige kostnaden av reisen før du drar.Riga er Latvias hovedstad og det geografiske sentrum av de baltiske statene. Byen ligger ved elven Daugava ikke langt fra Rigaian Bay. I det 14. og 15. århundre Riga var en av de viktigste handelsstedene i Hansaforbundet og ble gitt spesielle rettigheter for å transportere varer til Østen. Fortsatt i dag Riga er veldig attraktivt når det gjelder å forretningsmuligheter og aktiviteter. Videre er det et viktig transport knutepunkt med en havn, den internasjonale flyplassen og et utbygd veinett og jernbane nettverk.
Spesielt den gamle havnebyen er kjent for sine art nouveau-bygninger, generøs konstruksjoner og en godt bevart sentrum. Det er høyt utviklet i sitt utdanningssystem og har en stor kulturell verdi og kan derfor ses på som ryggraden i Latvias økonomi så vel som det største senter for utdanning og vitenskap. Hvert år tallrike utstillinger, konferanser og kulturelle arrangementer finner sted i Riga og bidra til byens internasjonale renommé.

Landkode er 371

Om Riga
Q. Hvor stor er Riga?
Ligger ved elven Daugava, dekker Riga et areal på over 307 kvadratkilometer.

Q. Hvor mange mennesker bor det?
Denne byen ved Østersjøen er hjem for mer enn 722 000 mennesker.

Q. Hva er språk og valuta?
I Riga, det folk snakker latvisk. Engelsk og russisk er også utbredt. Den latviske valutaen er Lat (LS), som kan deles inn i 100 santims.

Ting å se

Q. Fortell meg om en av Rigas største attraksjoner?
Selv om den ligger utenfor selve byen, er Bob Track i Sigulda på av Rigas mest populære attraksjoner. Q. Hva er så bra med det?
Hva er ikke å elske om fart ned 1420 meter med islagt bane på over 100 km / t? Grupper av tre rush nedover banen ledsaget av en bob-ekspert. Hvis det hjerte-stoppende, adrenalin-pumping erfaring er ikke nok, kan du også prøve ut frosken, hvor du navigere et spor på magen din mens du ser isen suse forbi.

Q. Alt annet som ikke bør gå glipp?
Plenty! Riga har mange flotte ting å se og gjøre. Disse inkluderer St. Peter-kirken og tårnet i Old Town. Gjør korte heisen tur opp til tårnets visning plattform og når du gå utenfor vil du kunne se forbløffende utsikt over gamlebyen, Central Market, elven Daugava og mye mer. Kirken Interiøret er ganske imponerende i seg selv.

Sørg for å sjekke ut det latviske National Museum of Fine Art i Kr. Valdemara. Denne imponerende galleriet er plassert i en tidlig 20nde århundret bygning som ble målbevisst bygget for å tjene som et kunstmuseum. Her vil du se over 52 000 malerier og skulpturer av latviske, baltiske og russiske kunstnere.

Hvis du deg for en tur utenfor sentrum, leder til det latviske Etnografisk Open-Air Museum nær innsjøen Yugla. Det tar ca 15 minutter med taxi, og museet er vel verdt turen. Fra hjemmene til fiskere, keramikere og bønder til dyre boliger og religiøse strukturer, er dette friluftsmuseum hjem til rundt 118 forskjellige bygninger brakt hit fra hele Lativa. Spredt over 80 hektar med vakre landskapet, kan du bare vandre rundt og nyte den naturlige skjønnheten mens du lærer om latvisk livet i gamle dager.

Q. I gjennomsnitt hvor mye koster det å komme inn i Rigas beste museer?
De fleste av Rigas museer belaste en påmeldingsavgift. Imidlertid bør det bemerkes at du kan besøke det latviske Museum of Yrke gratis. Dette museet ble grunnlagt i 1993 og den ser 100 000 besøkende hvert år. Det chronicles årene mellom 1940 og 1991 da Latvia ble okkupert av to forskjellige regimer. Utstillinger inkluderer klær, våpen, dokumenter, bøker, fotografier, rikt utskårne sjakk sett, musikkinstrumenter, leker og selv håret, alle forteller historien om denne okkupasjonen og menneskene det påvirket.

Q. Etter all kulturen, sier jeg ønsker å treffe butikkene. Hvor skal jeg gå?
Du vil finne noen gode kjøpesentre i sentrum. Disse inkluderer Origo, Galerija Centrs og varemagasinet Stockmann. Gjennom alle disse multi-level sentre er det en utmerket miks av lokale og internasjonale merkevarer, samt et bredt utvalg av produkter.

Going Out

Spørsmål: Hvor er de fleste av barene funnet?
Det er mange flotte barer og klubber spredt over hele byen. For den største konsentrasjonen av top-notch arenaer, hode til Rigas gamleby område.

Spørsmål: Trenger jeg å bære mine ID med meg når du går ut?
Som de fleste land, er det best å bære noen form for ID med deg, som sier en kopi av passet ditt. Men, har du sannsynligvis ikke vil bli spurt om det her.

Q. Hvor ville du anbefale?
Opp i 26. etasje på Reval Hotel Latvija på Elizabetes finner du Skyline Bar. Her kan du nippe til en cocktail mens du nyter fantastisk utsikt over Riga. Hvis du kan, prøv og få en av vinduet-side seter i skumringen, der du kan nippe til en drink og se Riga lyser opp under deg. Sørg også for å sjekke ut badene, hvor du vil kunne se noe av den beste utsikten over gamlebyen.

For noe litt annerledes, ta en drink i en Mad House på Kalku. Et steinkast fra Freedom Monument, det har både en topp beliggenhet og en flott atmosfære. Inne finner du en eklektisk miks av kitschy design. Den boder til venstre når du går i minner om rom, og man har en veldig kul faux-vinduet komplett med gardiner og en bybildet like utenfor. Over på den andre siden av den betydelige bar øya kan du slappe av på en av de mange bord med en drink. Det er et dansegulv nedover ryggen, og stedet kan bli ganske fullpakket med mennesker risting et bein til dansemelodier foretrukne her.

En av Gamlebyen favoritter, er Cuba Café en bohem bar med en kjølig atmosfære og gode drinker meny. Populær med et yngre publikum, lever dette bar opp til navnet sitt med mange cubanske biter og stykker strødd rundt, samt livlige cubansk musikk cranked opp på bar imponerende lydanlegg.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
Før du bestiller en drink i Rigas barer, spør hva prisen på din tipple av valget vil bli. På den måten vil du kunne unngå steder som prøver å lade de besøkende mer.

Q. Er det noe å gjøre som ikke inkluderer alkohol?
Selvfølgelig! Sammen med en rekke flotte steder med levende musikk, skryte Riga også imponerende Kino Riga, ligger på Elizabetes. Før du treffer teatre innsiden, sørg for å sjekke ut det fantastiske kunstverket utenfor bygningen. I stedet for den standard film plakater, her vil du se håndmalte versjoner av disse annonsene. Inne, matcher den stilige innredningen av arty og indie filmer vist.

Eating Out

Mat for salg i Central Market
Q. Er det dyrt å spise ute i Riga?
Det er ikke. Faktisk vil du bli overrasket over hvor mye du får for din Lat her. Rimelig tre retters måltider er ikke vanskelig å komme med, og du vil også se en rekke steder gjør stor verdi lunsj specials også.

Q. Hvor er det beste utvalget av restauranter i byen?
Gjennom Old Town, samt i Art Nouveau distriktet rundt Elizabetes street, finner du et bredt utvalg av spisesteder.

Q. Er internasjonal kokekunst godt representert?
De er! Fra italienske pastaretter til amerikansk stil burgere, vil du ikke ha et problem å finne sted i Riga som serverer internasjonale retter.

Q. Eventuelle steder du vil anbefale?
Ta en kort trikketur ut til LIDO Recreation Centre på Krasta. Spredd over tre etasjer, er det et godt valg hvis du ønsker å prøve ut noen tradisjonell latvisk mat uten å bryte banken. Du kan velge mellom over 500 forskjellige retter som utgjør bugnende buffet. Tradisjonelle retter som grå erter, sammen med mange andre latviske tilbud, kan alle være samplet.

Et annet godt alternativ er K | I | D * på Pulkveza Brieza iela. Fra sin funky interiør, som har et åpent kjøkken med en velfylt salatbar, til sin vennlige personale, er dette stedet absolutt verdt et besøk. Pasta, salater, kjøtt-og fiskeretter og mye mer er på menyen her.

Charlestons eller Čarlstons på Blaumaņa er et flott sted for lunsj. Det tilbyr god verdi supper og salater, samt store og deilige pizzaer. Du vil ikke vente lenge på maten, men hvis du har kort attention span og du sitter i den fremre delen av restauranten, kan du holde deg underholdt ved å lage dine egne kunstverk på brunt papir duker med tegnesaker gitt på hvert bord.

Q. Hva ganger gjøre restauranter i nærheten?
De fleste restaurantene i Riga åpent til minst 23:00, med mange andre som serverer mat til de små timer på morgenen.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
For de beste ferske råvarer, samt et stort utvalg av velsmakende bakverk og kaker, sjekk ut Centrāltirgus eller Central Market. Denne omfattende affære åpnet i 1930 og ligger inne old-school zeppelins. Leverandører tilbyr et stort utvalg av mat fra fersk fisk til tørket frukt.

Transport

En trolleybuss i Riga
Q. Hvor mange forskjellige moduser av kollektivtransport er det i Riga?
Riga har en rekke ulike former for offentlig transport. Disse inkluderer trikker og trolleybusser. Trikkene kjører på 11 ruter over hele byen, mens trolleybuss-nettverket omfatter 20 ruter. Tjenester opererer daglig 05:30-23:30. Når du skriver inn en trikk, kan du få en billett fra sjåføren. Men en elektronisk smartkort-systemet også på trappene.

Q. Må jeg bruke offentlig transport hele tatt?
Vel, selv om et stort antall attraksjoner er konsentrert rundt Rigas Vecriga (gamlebyen) området og kan nås til fots, må du bruke offentlig transport under oppholdet ditt, spesielt hvis du ønsker å besøke noen av de populære stedene utenfor sentrum.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
Taxier er en rask og relativt billig måte å komme rundt Riga og kan bli plukket opp over hele byen. Når du hopper på, sørg for å spørre sjåføren den omtrentlige kostnaden av reisen før du hodet av.
Riga er Latvias hovedstad og det geografiske sentrum av de baltiske statene. Byen ligger ved elven Daugava ikke langt fra Rigaian Bay. I det 14. og 15. århundre Riga var en av de viktigste handelsstedene i Hansaforbundet og ble gitt spesielle rettigheter for å transportere varer til Østen. Fortsatt i dag Riga er veldig attraktivt når det gjelder å forretningsmuligheter og aktiviteter. Videre er det et viktig transport knutepunkt med en havn, den internasjonale flyplassen og et utbygd veinett og jernbane nettverk.
Spesielt den gamle havnebyen er kjent for sine art nouveau-bygninger, generøs konstruksjoner og en godt bevart sentrum. Det er høyt utviklet i sitt utdanningssystem og har en stor kulturell verdi og kan derfor ses på som ryggraden i Latvias økonomi så vel som det største senter for utdanning og vitenskap. Hvert år tallrike utstillinger, konferanser og kulturelle arrangementer finner sted i Riga og bidra til byens internasjonale renommé.

Landkode er 371

Om Riga
Q. Hvor stor er Riga?
Ligger ved elven Daugava, dekker Riga et areal på over 307 kvadratkilometer.

Q. Hvor mange mennesker bor det?
Denne byen ved Østersjøen er hjem for mer enn 722 000 mennesker.

Q. Hva er språk og valuta?
I Riga, det folk snakker latvisk. Engelsk og russisk er også utbredt. Den latviske valutaen er Lat (LS), som kan deles inn i 100 santims.

Ting å se

Q. Fortell meg om en av Rigas største attraksjoner?
Selv om den ligger utenfor selve byen, er Bob Track i Sigulda på av Rigas mest populære attraksjoner. Q. Hva er så bra med det?
Hva er ikke å elske om fart ned 1420 meter med islagt bane på over 100 km / t? Grupper av tre rush nedover banen ledsaget av en bob-ekspert. Hvis det hjerte-stoppende, adrenalin-pumping erfaring er ikke nok, kan du også prøve ut frosken, hvor du navigere et spor på magen din mens du ser isen suse forbi.

Q. Alt annet som ikke bør gå glipp?
Plenty! Riga har mange flotte ting å se og gjøre. Disse inkluderer St. Peter-kirken og tårnet i Old Town. Gjør korte heisen tur opp til tårnets visning plattform og når du gå utenfor vil du kunne se forbløffende utsikt over gamlebyen, Central Market, elven Daugava og mye mer. Kirken Interiøret er ganske imponerende i seg selv.

Sørg for å sjekke ut det latviske National Museum of Fine Art i Kr. Valdemara. Denne imponerende galleriet er plassert i en tidlig 20nde århundret bygning som ble målbevisst bygget for å tjene som et kunstmuseum. Her vil du se over 52 000 malerier og skulpturer av latviske, baltiske og russiske kunstnere.

Hvis du deg for en tur utenfor sentrum, leder til det latviske Etnografisk Open-Air Museum nær innsjøen Yugla. Det tar ca 15 minutter med taxi, og museet er vel verdt turen. Fra hjemmene til fiskere, keramikere og bønder til dyre boliger og religiøse strukturer, er dette friluftsmuseum hjem til rundt 118 forskjellige bygninger brakt hit fra hele Lativa. Spredt over 80 hektar med vakre landskapet, kan du bare vandre rundt og nyte den naturlige skjønnheten mens du lærer om latvisk livet i gamle dager.

Q. I gjennomsnitt hvor mye koster det å komme inn i Rigas beste museer?
De fleste av Rigas museer belaste en påmeldingsavgift. Imidlertid bør det bemerkes at du kan besøke det latviske Museum of Yrke gratis. Dette museet ble grunnlagt i 1993 og den ser 100 000 besøkende hvert år. Det chronicles årene mellom 1940 og 1991 da Latvia ble okkupert av to forskjellige regimer. Utstillinger inkluderer klær, våpen, dokumenter, bøker, fotografier, rikt utskårne sjakk sett, musikkinstrumenter, leker og selv håret, alle forteller historien om denne okkupasjonen og menneskene det påvirket.

Q. Etter all kulturen, sier jeg ønsker å treffe butikkene. Hvor skal jeg gå?
Du vil finne noen gode kjøpesentre i sentrum. Disse inkluderer Origo, Galerija Centrs og varemagasinet Stockmann. Gjennom alle disse multi-level sentre er det en utmerket miks av lokale og internasjonale merkevarer, samt et bredt utvalg av produkter.

Going Out

Spørsmål: Hvor er de fleste av barene funnet?
Det er mange flotte barer og klubber spredt over hele byen. For den største konsentrasjonen av top-notch arenaer, hode til Rigas gamleby område.

Spørsmål: Trenger jeg å bære mine ID med meg når du går ut?
Som de fleste land, er det best å bære noen form for ID med deg, som sier en kopi av passet ditt. Men, har du sannsynligvis ikke vil bli spurt om det her.

Q. Hvor ville du anbefale?
Opp i 26. etasje på Reval Hotel Latvija på Elizabetes finner du Skyline Bar. Her kan du nippe til en cocktail mens du nyter fantastisk utsikt over Riga. Hvis du kan, prøv og få en av vinduet-side seter i skumringen, der du kan nippe til en drink og se Riga lyser opp under deg. Sørg også for å sjekke ut badene, hvor du vil kunne se noe av den beste utsikten over gamlebyen.

For noe litt annerledes, ta en drink i en Mad House på Kalku. Et steinkast fra Freedom Monument, det har både en topp beliggenhet og en flott atmosfære. Inne finner du en eklektisk miks av kitschy design. Den boder til venstre når du går i minner om rom, og man har en veldig kul faux-vinduet komplett med gardiner og en bybildet like utenfor. Over på den andre siden av den betydelige bar øya kan du slappe av på en av de mange bord med en drink. Det er et dansegulv nedover ryggen, og stedet kan bli ganske fullpakket med mennesker risting et bein til dansemelodier foretrukne her.

En av Gamlebyen favoritter, er Cuba Café en bohem bar med en kjølig atmosfære og gode drinker meny. Populær med et yngre publikum, lever dette bar opp til navnet sitt med mange cubanske biter og stykker strødd rundt, samt livlige cubansk musikk cranked opp på bar imponerende lydanlegg.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
Før du bestiller en drink i Rigas barer, spør hva prisen på din tipple av valget vil bli. På den måten vil du kunne unngå steder som prøver å lade de besøkende mer.

Q. Er det noe å gjøre som ikke inkluderer alkohol?
Selvfølgelig! Sammen med en rekke flotte steder med levende musikk, skryte Riga også imponerende Kino Riga, ligger på Elizabetes. Før du treffer teatre innsiden, sørg for å sjekke ut det fantastiske kunstverket utenfor bygningen. I stedet for den standard film plakater, her vil du se håndmalte versjoner av disse annonsene. Inne, matcher den stilige innredningen av arty og indie filmer vist.

Eating Out

Mat for salg i Central Market
Q. Er det dyrt å spise ute i Riga?
Det er ikke. Faktisk vil du bli overrasket over hvor mye du får for din Lat her. Rimelig tre retters måltider er ikke vanskelig å komme med, og du vil også se en rekke steder gjør stor verdi lunsj specials også.

Q. Hvor er det beste utvalget av restauranter i byen?
Gjennom Old Town, samt i Art Nouveau distriktet rundt Elizabetes street, finner du et bredt utvalg av spisesteder.

Q. Er internasjonal kokekunst godt representert?
De er! Fra italienske pastaretter til amerikansk stil burgere, vil du ikke ha et problem å finne sted i Riga som serverer internasjonale retter.

Q. Eventuelle steder du vil anbefale?
Ta en kort trikketur ut til LIDO Recreation Centre på Krasta. Spredd over tre etasjer, er det et godt valg hvis du ønsker å prøve ut noen tradisjonell latvisk mat uten å bryte banken. Du kan velge mellom over 500 forskjellige retter som utgjør bugnende buffet. Tradisjonelle retter som grå erter, sammen med mange andre latviske tilbud, kan alle være samplet.

Et annet godt alternativ er K | I | D * på Pulkveza Brieza iela. Fra sin funky interiør, som har et åpent kjøkken med en velfylt salatbar, til sin vennlige personale, er dette stedet absolutt verdt et besøk. Pasta, salater, kjøtt-og fiskeretter og mye mer er på menyen her.

Charlestons eller Čarlstons på Blaumaņa er et flott sted for lunsj. Det tilbyr god verdi supper og salater, samt store og deilige pizzaer. Du vil ikke vente lenge på maten, men hvis du har kort attention span og du sitter i den fremre delen av restauranten, kan du holde deg underholdt ved å lage dine egne kunstverk på brunt papir duker med tegnesaker gitt på hvert bord.

Q. Hva ganger gjøre restauranter i nærheten?
De fleste restaurantene i Riga åpent til minst 23:00, med mange andre som serverer mat til de små timer på morgenen.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
For de beste ferske råvarer, samt et stort utvalg av velsmakende bakverk og kaker, sjekk ut Centrāltirgus eller Central Market. Denne omfattende affære åpnet i 1930 og ligger inne old-school zeppelins. Leverandører tilbyr et stort utvalg av mat fra fersk fisk til tørket frukt.

Transport

En trolleybuss i Riga
Q. Hvor mange forskjellige moduser av kollektivtransport er det i Riga?
Riga har en rekke ulike former for offentlig transport. Disse inkluderer trikker og trolleybusser. Trikkene kjører på 11 ruter over hele byen, mens trolleybuss-nettverket omfatter 20 ruter. Tjenester opererer daglig 05:30-23:30. Når du skriver inn en trikk, kan du få en billett fra sjåføren. Men en elektronisk smartkort-systemet også på trappene.

Q. Må jeg bruke offentlig transport hele tatt?
Vel, selv om et stort antall attraksjoner er konsentrert rundt Rigas Vecriga (gamlebyen) området og kan nås til fots, må du bruke offentlig transport under oppholdet ditt, spesielt hvis du ønsker å besøke noen av de populære stedene utenfor sentrum.

Q. Noe annet jeg trenger å vite?
Taxier er en rask og relativt billig måte å komme rundt Riga og kan bli plukket opp over hele byen. Når du hopper på, sørg for å spørre sjåføren den omtrentlige kostnaden av reisen før du hodet av.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.